CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Încă o dată despre televiziunea lui Todercan

Aţi reţinut, presupun, episodul din seara de 29 iulie, la „Moldova 1”, când Valentin Todercan, directorul Companiei „Teleradio-Moldova”, a avut tupeul să dea buzna în studioul în care Mircea Surdu discuta cu invitaţii săi, pentru a-i da replică unuia dintre aceştia.
Constantin CHEIANU, 29 august 2009, 13:30

O ieşire „istorică”, nu îmi mai amintesc de un gest similar al vreunuia dintre conducătorii din Dealul Schinoasei! Acum vă întreb, oare de puţine ori aţi avut pornirea să interveniţi în emisiunile mincinoase ale televiziunii lui Todercan? Oare de puţine ori v-aţi simţit jigniţi şi înjosiţi de această instituţie? Numai că noi, spre deosebire de Todercan, nu avem voie, pentru că „Moldova 1” este televiziunea lui, nu şi a noastră. Şi ce dacă noi, atunci când ajungem cu telecomanda la „M 1”, avem sentimentul că am apăsat nu pe telecomandă, ci pe apa din toaletă şi din televizor ni se revarsă în casă murdăria madamei Răileanu, amestecată cu cea a lui Todercan!? Şi cu a lui Stepaniuc, pentru că am înţeles că ei o fac în trei… „Mesagerul”, am în vedere.

Nu aţi avut această pornire, să zicem, la „Mesagerul” de marţi, când a fost pus pe post un material despre refuzul comuniştilor de a discuta cu AIE şi despre ce crede cetăţeanul din stradă despre asta? Cetăţenii din stradă credeau, unul ca unul, că ţara are stringentă nevoie în momentul de faţă de o alianţă între comunişti şi Partidul Democrat. Cinci inşi au fost întrebaţi şi toţi cinci au avut o singură opinie!

Vă spun şi cine erau cei cinci. Cel puţin patru dintre ei aveau mutrele celor din primele rânduri ale protestatarilor de la 7 aprilie. Toţi cam de o vârstă, în jur de 23-25 de ani, raşi pe cap, cu moacă de recidivist şi toţi repetau ca papagalii un text învăţat (foarte prost) pe de rost. Am fost surprins să-i văd pe cei care au dat foc Parlamentului că pot învăţa, iată, două fraze pe dinafară. Deci, oamenii sunt de folosinţă universală.

Cât aş fi vrut să mă bag şi eu, ca şi Todercan, peste „Mesagerul” de marţi şi să zic, cel puţin: „Nu e frumos...”.

Fiindcă „cetăţenii” jucau atât de prost teatru, m-am întrebat la un moment dat de unde cunosc eu maniera aceasta. Şi mi-am amintit. Fix aşa juca în scenă Todercan însuşi, pentru că, dacă nu ştiaţi, omul acesta a fost şi actor. Nu are nici cea mai mică chemare pentru scenă şi pentru camera de luat vederi. Uitaţi-vă, de pildă, cât de ţeapăn şi de penibil este în emisiunea „Formula succesului” pe care o conduce împreună cu o altă „minune TV”, Dumitru Ţurcanu. Vedem însă că toţi actorii proşti pot fi foarte buni servi şi manipulatori.

Parcă au avut loc alegeri, parcă s-a schimbat ceva în ţară, iar mizeria ideologică cu numele „Moldova 1” lucrează ca înainte de 29 iulie, la turaţii maxime. Vă sâcâie mirosul neplăcut de la Staţia de epurare a apei din Chişinău? Adevărata putoare vine nu dinspre Munceşti, ci de la Telecentru şi acoperă întreaga ţară, nu numai capitala.

...Spectacolul cramponării de putere al comuniştilor a ajuns să pară jalnic. Voronin însuşi ar putea să-ţi trezească milă. Ar putea, dacă nu ai şti din ce material uman murdar este alcătuit omul acesta. Îi lipseşte minima demnitate să o facă barem bărbăteşte. Măcar aşa cum spunea că o poate face cu Roşca. (www.timpul.md)



Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
dimitri_3000, 21 martie 2010, 23:07
Da pentru parabola ca o instalezi neoficial amenda de la 1400-2000 de lei asa trebuie democrata tara prin amenzi dar fara cumatrizm,fratizm la putere.
dimitri_3000, 21 martie 2010, 23:04
MOLDOVENI EDUCATI DAR TREBUIE SA FITI PUSI SA PLATITI TELEVIZIUNEA ,APROPO TELEVIZOR CA AI IN CASA,SI TOT ASTA COSTA 410 LEI MD,DAR DACA NU ACHITI COSTA PEST 100 LEI AMENDA DA AICI INTRA SI INTERNET TELEFON ASA AR TREBUI SI LA MOLDOVA TV.SUCCES MD DEMOKRATA!!!!2010.
Ionel, 9 septembrie 2009, 03:18
Vasea, lasa demagogia ta marksista moldo-comunista, mai bine te-ai invata a scrie. Dar
nu-i nimic de mirare, ca asa-s toti comunistii,
nu se prea impaca cu cartea, cu logica, cu
ghindirea, in loc de cap pe umeri au altceva... Si asta nu e de un an, doi, si nici de opt, dar e din 1917, de cand a venit prostimea la putere in regiunea aceasta a globului pamintesc. In zilele noastre ei, prostii si golanii, se mai tin la putere intr-o
tara, doua, printre care este si Moldova si atirna asa de un firisor subtire de ata, dar nu se dau batuti, pentru ca lea fost prea bine, dar nui nimic, ciasul a venit, o sa cada
ei cu ajutorul nostru, a adevaratilor cetateni,
si a lui Dumnezeu. Jos comunistii!!! Traiasca
Moldova Democratia in componenta
Europei Democratice!!!
vasea, 7 septembrie 2009, 11:20
Constantin CHEIANU, 29 ....tre sa fii tare nebun de cap ca sa credeti asa eu pe 3 din ei ii kunosk bine... eram atuncia la Vadul lui Voda la o zi de nashtere.Nu vreti sa recunoashteti ka opozitia a dat fok la Parlament..la Preshedentie....? o sa vedem akuma ku totii kum liderii opozitiei in frunte ku nationalistul Ghimpu inteleg kuvintul DEMOKRATIE...pe propria nostra piele.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T