CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Briefing de duminică la CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a convocat duminică, 14 decembrie, un briefing prin care a combătut o declaraţi a preşedintelui AMN Serafim Urechean privind procedura de prelungire a licenţei pentru postul de televiziune Moldova 1
Info-Prim Neo, 15 decembrie 2008, 16:23

Chisinau (IPN) Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a convocat duminică, 14 decembrie, un briefing prin care a combătut o declaraţi a preşedintelui Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urechean privind procedura de prelungire a licenţei pentru postul de televiziune Moldova 1 din cadrul Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio-Moldova", transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele CCA, Gheorghe Gorincioi, a declarat în cadrul briefing-ului: „Vreau să fac următoarea constatare: declaraţia liderului partidului AMN, Serafim Urechean, potrivit căreia în anul 2007 CCA ar fi prelungit licenţa de emisie televiziunii publice fără ca acest post să participe la concurs, este în totalitate falsă, nu corespunde realităţii şi are o profundă conotaţie electorală. Licenţa postului public de televiziune Moldova 1 expiră la data de 2 august 2009 şi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, postul public urmează să part icipe la concurs pentru următoarea perioadă de activitate.

De asemenea, ţin să menţionez că, în conformitate cu legislaţia în vigoare CCA este garant al interesului public în domeniul audiovizualului şi este de-asupra intereselor politice şi de partid".

Preşedintele CCA a refuzat să răspundă la întrebări, făcând trimitere la regulile de desfăşurare a briefingului. Jurnalişti prezenţi nu au putut afla cel puţin de ce au fost convocaţi duminică, în regim de urgenţă.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T