CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

UE a atins nivelul cel mai de jos prin desemnarea lui Van Rompuy şi a lui Ashton, spun Verzii din PE

Prin numirea unui Herman Van Rompuy "şters" la preşedinţia UE şi a unei Catherine Ashton "nesemnificative" la conducerea diplomaţiei, "Europa a atins nivelul cel mai de jos", a declarat joi liderul Verzilor din Parlamentul European, Daniel Cohn-Bendit, citat de AFP.
NewsIn, 20 noiembrie 2009, 11:18

Prin aceste numiri, "Europa a atins nivelul cel mai de jos", a subliniat el. "Este bine că nu mai avem în faţă decât surprize plăcute. Lucrurile nu pot decât să se îmbunătăţească", a dat asigurări Cohn-Bendit.

"După ce au numit un preşedinte slab al Comisiei Europene, acum au numit un preşedinte al Consiliului şters şi un Înalt Reprezentant nesemnificativ", a spus el.

Din punctul său de vedere, "şefii de stat şi de guvern şi-au continuat politica de slăbire a instituţiilor europene".

Copreşedintele Verzilor, Rebecca Harms, consideră, însă, că numirea lui Ashton este un succes cu care se pot mândri femeile din Parlamentul European.
Publicitate


Mulţi europarlamentari din diverse grupuri au făcut campanie pentru un echilibru mai bun în posturile de prim plan din UE.

În tabăra socialiştilor europeni, preşedintele grupului din PE, Martin Schulz, a salutat numirea laburistei britanice la conducerea Afacerilor Externe ale UE. "În calitate de comisar al comerţului, a căpătat experienţă în negocieri internaţionale foarte complexe", a subliniat el.

La rândul său, liderul grupului conservator din PE, Joseph Daul, şi-a exprimat mulţumirea că, prin numirea lui Van Rompuy la preşedinţia UE, PPE "şi-a consolidat poziţia de prima familie politică din Europa. "Grupul meu aşteaptă din partea lui Catherine Ashton şi a lui Herman Van Rompuy să se arate şi ei puternici, fiecare la nivelul său, în serviciul interesului general european", a conchis liderul conservatorilor. (NewsIn)Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T