CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

FT: Alegerile prezidentiale din Romania, esentiale pentru depasirea impasului politic si atragerea banilor de la FMI si UE Cele mai citite articole

Romanii voteaza duminica pentru alegerea presedintelui, prima runda dintr-un proces electoral fundamental pentru dezghetarea impasului politic ce a blocat accesul unei tari lovite de recesiune la ajutoarele financiare internationale, scrie Financial Times.
Ziarul Financiar, 20 noiembrie 2009, 16:54

Romania este condusa de un guvern interimar, cu atributii limitate, dupa destramarea coalitiei PSD - PDL. In acest context, FMI si Uniunea Europeana au amanat virarea transei de 1,5 miliarde de euro din imprumutul anticriza de 20 de miliarde de euro,potrivit publicatiei.

"Dupa destramarea coalitiei guvernamentale, presedintele Traian Basescu, care spera sa obtina un nou mandat cu sprijinul democrat-liberalilor, si liderul PSD Mircea Geoana, candidat la presedintie, nu au reusit sa ajunga la un acord pentru numirea unui prim-ministru. In conditiile in care Romania este condusa de Cabinetul interimar Emil Boc - care probabil se va mentine pana dupa turul de scrutin din 6 decembrie - institutiile financiare internationale devin din ce in ce mai ingrijorate ca reformele economice vor fi amanate in continuare", subliniaza ziarul britanic.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T