CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

OSCE: Alegerile din Romania s-au desfasurat in conformitate cu standardele internationale, dar sunt probleme cu sectiile speciale

Misiunea OSCE de observare a alegerilor din 22 noiembrie considera ca procesul electoral s-a desfasurat, in general, in conformitate cu standardele internationale.
hotnews.ro, 23 noiembrie 2009, 17:20

Totusi, s-au constatat probleme legate de sectiile de vot speciale, a declarat luni seful misiunii OSCE, Vadim Jdanovici.

"La sectiile speciale cozile au fost lungi si multi cetateni nu au reusit sa isi exprime votul", a spus rusul Vadim Jdanovici, care a amintit si de sesizarile legate de votul multiplu.

Raportul interimar al misiunii critica modificarea legislatiei electorale cu putin timp inainte de alegeri. Documentul critica faptul ca legea privind alegerile prezidentiale a fost modificata printr-o ordonanta de Guvern in luna septembrie 2009.

Misiunea limitata de observare a alegerilor (LEOM) condusa de Vadim Jdanovici a fost compusa din 11 experti internationali provenind din noua tari membre ale OSCE care isi vor desfasura activitatea in Bucuresti. In plus, alti 14 observatori pe termen lung au fost trimisi in centre regionale din tara.

Jdanovici a facut parte si din echipa de observatori OSCE la alegerile din 2004, echipa condusa de britanicul Stephen Nash. Expertul rus lucreaza la OSCE din 1997, facind parte din echipe de observatori la numeroase runde de alegeri.

Duminica, partidele s-au acuzat reciproc de fraude electorale in anumite sectii de votare. Ministerul roman de Interne a inregistrat peste 1.300 de "incidente electorale" si 106 infractiuni.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T