CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Traian Băsescu a mulţumit românilor care l-au votat, iar PSD va contesta rezultatele alegerilor

Traian Băsescu a muilţumit românilor care l-au votat, dar în mod special celor din diasporă, care au decis rezultatul final
Info-Prim Neo, 8 decembrie 2009, 12:28

În Romania Traian Băsescu a avut cu 15 mii de voturi mai puţin decât Geoană, diaspora asigurându-i victoria cu circa 70 mii de voturi peste candidatul PSD.

„Vreau să mulţumesc în mod deosebit românilor din afara ţării, eleectoratului din Italia, Spania, SUA, dar şi din Republica Moldova care m-a sprijinit", a spus Băsescu. „Multumesc în mod deosebit românilor din Coasta de vest a SUA, care auzind rezultatele Exit-Pollului, s-au mobilizat într-un număr mare şi m-au votat", a mai adăugat Băsescu.

Totodată, câştigatorul prezidenţialelor a spus, că ştie despre rolul lui Viorel Hrebenciuc, liderul deputaţilor PSD, care a influienţat sondajele, „punându-l într-o situaţie penibilă pe Mircea Geoană".

Preşedintele PDL, Emil Boc, a spus ca Băsescu va fi preşedintele tuturor românilor şi partidul îi va susţine proectul de guvernare. „Acum e timpul politicienilor să demonstreze coerenţă, stabilitate, echilibru în luarea deciziilor pentru viitorul Romaniei", a adugat Boc, susţinâd că PDL va opta pentru o guvernare de dreapta.

Mircea Geoană refuză să accepte rezultatele alegerilor. Comitetul executiv al PSD a aprobat în unanimitate contestarea alegerilor prezidenţiale şi marţi, 8 decembrie, va depune sesizarea de contestaţie la Curtea Constituţională.

„Este evident că alegerile prezidenţiale prezintă o fraudare masivă, mai ales în secţiile de votare din străinătate", a spus Mircea Geoană. „ Niciodata în istoria prezidenţialelor n-a fost o diferenţă atât de mică... Cei de la PDL folosesc mijloacele cu mult peste limitele jocului democratic. Nu poţi pretinde să conduci o Românie folosind structurile de forţă ale statului, resursele nelimitate de bani ale statului pentru mite electorale. Această obligaţie de a respecta voinţa a 5 mln de români ne conduce spre contestarea rezultatelor alegerilor", a menţionat liderul PSD.

„Vom păstra majoritatea parlamentară cu PNL şi UDMR şi excludem orice formă de colaborare cu PDL", a conchis Geoană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, duminică la vot au participat 10 620 116 români din numîrul total de alegători cu drept de vot (58,02%), 5 275 808 de voturi (50,33%) i-au fost acordate lui Traian Băsescu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T