CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Profanatorii simbolului evreiesc riscă privaţiune de libertate până la 3 ani

Infracţiunea de instigare la ură religioasă se pedepseşte conform articolului 346 din Codul Penal.
Moldova Azi, 14 decembrie 2009, 12:39

Procurorii vor deschide dosar penal în cazul incidentelor de duminică, 13 decembrie, din centrul Capitalei, când un grup de ortodcşi au răsturnat un simbol evreiesc amplasat cu ocazia sărbătorii Hanukkah.

Potrivit UNIMEDIA, procurorii aşteaptă dosarul cu probe de la poliţie până la ora 14. Totodată, comunitatea evreiască anunţă că nu îi va da în judecată pe enoriaşii ortodocşi care au protestat duminică.

Reprezentanţii evreilor vor însă ca Mitropolia Moldovei să decidă cum va fi pedepsit preotul care a organizat protestul, Anatolie Cibric. Între timp, menorah evreiască este păzită zi şi noapte de forţele de ordine. Poliţiştii de la detaşamentul "Scut" au fost organizaţi în ture. Ei vor păzi simbolul evreilor până când conflictul între Comunitatea Evreilor şi Mitropolia Moldovei se va sfârşi.

Conform Codului Penal, acţiunile de instigare la ură rasială şi religioasă constituie  infracţiune (art 346) şi sunt pedepsite cu amendă în valoare de 5000 de lei sau închisoare până la 3 ani.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
calin, 14 decembrie 2009, 13:36
evul mediu, nu alta
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T