CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Protest inedit: "Na hren s pleaja!", "un singur leu pentru Voronin!"

Acestea au fost două dintre sloganele, scandate azi, 16 decembrie, de către un grup de manifestanţi în cadrul unei acţiuni de protest inedite.
Unimedia, 16 decembrie 2009, 17:50

Fiecare trecător a putut dona câte un singur leu pentru cel "sărac", susţin organizatorii. "Mai mult Voronin nu costă. Politica PCRM nu valoreaza nici doi bani", spune Stanislav Ivaniţa, un fermier de la nordul Moldovei, cel care a vărsat în vara avestui an lapte în faţa casei Guvernului.

Potrivit sursei, banii colectati pentru ex-preşedintele Republicii Moldova vor fi expediaţi prin postă la adresa de domiciliu a liderului PCRM Vladimir Voronin, iar în cazul refuzului acestuia de a primi banii toate mijloacele colectate vor fi transmise pentru monumentul victimilor guvernării PCRM.

Amintim că liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a adresat liderului PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei şedinţe a Parlamentului cu mesajul "Idi na hren, paţan!" (du-te în puii mei, băiatule! - n. red.).

 

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T