CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Comunistul Muntean si democratul Popov s-au luat de gulere, dar au fost despartiti de un liberal-democrat

Deputatul comunist Iurie Muntean si democratul Andrei Popov s-au luat la harta.
Stirea Zilei, 18 decembrie 2009, 17:48

Surse din serviciul de securitate al Legislativului au declarat pentru StireaZilei.md ca incidentul a avut loc chiar in holul Parlamentului, in timp ce dupa usa se desfasura sedinta in plen.

Cei doi au iesit din sala imbratisati, dar s-au certat pe culoar. Martorii spun ca cei doi discutau in contradictoriu pe un ton ridicat, iar la un moment dat s-au luat la intins. Dupa bataie, Popov a ramas cu un obraz rosu si fara cravata. Ulterior, Muntean l-a condus pana la vestiar. Deputatul PD si-a luat haina si a plecat, iar comunistul Muntean s-a intors la sedinta.

Cei doi s-au revazut la finalul sedintei, cand Popov s-a intors in sala. Cei doi s-au intersectat, si-au zambind si si-au aruncat priviri cu subintelesuri.

Solicitat de StireaZilei.md, Iurie Muntean a negat ca s-ar fi batut cu Popov. In acelasi timp, el a recunoscut ca a avut "o discutie" in contradictoriu cu colegul sau de Parlament. Marul discordiei ar fi fost "opiniile diferite despre programul de guvernare", in special, "blocul economic" al acestuia.

"Intr-un final, fiecare a ramas la parerea sa", a spus Muntean.

Solicitat de StireaZilei.md, Andrei Popov a declarat ca "nu comenteaza incidentul, intrucat este unul consumat". Popov a precizat insa ca are neintelegeri cu Muntean inca din campania electorala, cand ultimul i-a adus acuzatii legate de monopolizarea importului de carne. "Atunci eu l-am dat in judecata pentru ca sa-mi apar onoarea si demnitatea. Este pentru prima data cand recurg la instanta, pentru ca, desi era campanie electorala, trebuie respectate anumite norme etice si morale. Domnul Muntean tot tergiverseaza acest proces si despre aceasta a fost discutia", a precizat Popov.

Cert este ca "discutiile aprinse" dintre cei doi a fost intrerupta de catre liberal-democratul Ion Butmalai si fostul comunist Valentin Guznac.

"Ne aflam la sedinta in plen a Parlamentului. Am observat ca au aparut neintelegeri intre doi deputati. Dansii erau in coridor. Vorbeau pe un ton mai ridicat. Impreuna cu domnul Guznac am mers si am intervenit si am aplanat situatia care a intervenit intre dansii", a povestit, pentru StireaZilei.md, Ion Butmalai.

Si cum corb la corb nu scoate ochii, nici martorii nu au confirmat ca a avut loc o bataie, dar au spus, zambind, ca spiritele erau incinse.

"Era o cearta intre dansii, dar nu putem sa confirmam ca s-ar fi lovit, dar discutau pe un ton ridicat. Erau agitati", a spus Butmalai, zambind.

"Nu a fost nimic iesit din comun. Au avut o discutie principiala si au aparut probabil abordari diferite. Nu am asistat la discutii. Noi cand am intrat cu domnul Butmalai practic lucrurile se calmase, noi am intervenit putin pentru ca sa se calmeze spiritele, sa revina in albia normala", a adaugat, cu zambetul pe buze, Valentin Guznac.

StireaZilei.md precizeaza ca Iurie Muntean frecventeaza un club sportiv din Chisinau, unde are de doua ori pe saptamana antrenamente de box. 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T