CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

22 decembrie 1989 - ziua Revoluţiei române

Sute de mii de oameni din Bucureşti şi din mai multe oraşe din ţară au ieşit în stradă şi au protestat faţă de regimul Ceauşescu.
TVR 1, 22 decembrie 2009, 13:26

În dimineaţa zilei de 22 decembrie, în Capitală, manifestanţii s-au adunat în faţa sediului Comitetului Central. Nicolae şi Elena Ceauşescu fug din sediu cu un elicopter. Sunt duşi la Snagov, apoi la Titu şi în cele din urma într-o unitate militară din Târgovişte. După fuga lui Ceauşescu, protestatarii au ocupat clădirea Comitetului Central şi sediul televiziunii, transmite TVR 1.

În aceeaşi dimineaţă, ministrul apărării Vasile Milea a murit în condiţii suspecte. Un comunicat de radio şi televiziune dat din ordinul lui Ceauşescu spunea că Milea a fost găsit vinovat de trădare şi că s-a sinucis.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T