CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Mihai Ghimpu: Democraţia înseamnă viaţă decentă, libertate, bucurie veselie, bună dispoziţie, schi, munte, mare, Scoţia, Suedia, Franţa, Paris, Roma...

Spicherul şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu a dat o nouă definiţie a noţiunii „democraţie" , răspunzând la una din întrebări în cadrul emisiunii „În PROfunzime" de la „PRO TV Chişinău".
DECA-press, 12 ianuarie 2010, 11:53

În următorii 20 de ani noi nu dorim să stăm în mizerie şi sărăcie, a declarat Ghimpu. „Democraţia înseamnă viaţă decentă, libertate, bucurie veselie, bună dispoziţie, schi, munte, mare, Scoţia, Suedia, Franţa, Paris, Roma..., iată ce înseamnă democraţie", a spus emoţionat Mihai Ghimpu.

În context, spicherul a menţionat că Alianţa pentru Integrare Europeană îşi asumă responsabilitatea ca în următorii patru ani de guvernare să pună fundamentul acestei vieţi. „Peste patru ani vom trăi mai bine decât acum", a spus Ghimpu.

În acelaşi timp, spicherul a declarat că „unii au folosit democraţia în scopuri pur personale". „Au fost la putere, şi-au făcut avere, şi-au luat avion particular şi se deplasează peste hotare, în timp ce pensionarii stau în stradă şi scandează „permis", a spus Ghimpu, precizând că îl are în vedere pe ex-preşedintele Vladimir Voronin, liderul comuniştilor din Moldova, care a fost cu un avion particular la Moscova, iar recent s-a întors din vacanţa pe care a petrecut-o în Croaţia. „O asemenea călătorie cu avionul costă cel puţin 20 mii de euro", a declarat Mihai Ghimpu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T