CăutareSr
20 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Asociatii obstesti promit ca „nu vor permite banditilor sa treaca in Parlament"

Mai multe asociatii obstesti, reunite in „Congresul societatii civile din Moldova", au lansat marti, 13 ianuarie, campania „Nu vom permite banditilor sa treaca in Parlament".
Info-Prim Neo, 13 ianuarie 2009, 16:55

Chisinau (IPN) Mai multe asociatii obstesti, reunite in „Congresul societatii civile din Moldova", au lansat marti, 13 ianuarie, campania „Nu vom permite banditilor sa treaca in Parlament", transmite Info-Prim Neo.

Presedintele Asociatiei obstesti „Moldova mea", Feodor Ghelici, a declarat intr-o conferinta de presa ca membrii congresului isi vor conjuga eforturile pentru a monitoriza politicienii care vor participa la alegerile parlamentare. „Ne-am propus sa-i trecem printr-un filtru ca sa nu intre in Parlament banditi in costume si cu cravate la gat", a spus Ghelici. Potrivit lui, asociatiile vor organiza saptamanal conferinte de presa in care isi vor prezenta opiniile cu privire la listele de candidati, programele electorale ale partidelor, declaratiile politicienilor. In ajunul alegerilor va fi prezentata o pozitie finala. De asemenea, vor fi organizate dezbateri publice la care vor fi invitati diferiti politicieni.

Feodor Ghelici a spus ca reprezentantii asociatiilor „nu vor face PR" nici unui partid. Totodata, el a mentionat ca ei vor prezenta societatii partidele care sunt capabile sa „mearga in avangarda" pentru ca „populatia sa nu-si iroseasca voturile pe partidele mici, care nu sunt demne de atentie".

„Ne-am propus monitorizarea tuturor liderilor politici si a listelor electorale. Nu am venit sa obijduim sau sa invinuim pe nimeni. Societatea are dreptul de a afla o informatie alternativa parvenita de la societatea civila", a precizat Anatolie Munteanu, membru al „Fondului Veteranilor din Moldova".

Serghei Gavrilov de la AO „Misiunea Irlandei de Nord in Moldova" a mentionat ca atitudinea si comportamentul parlamentarilor trebuie sa corespunda principiilor moralei crestine. „A fi deputat nu este un privilegiu, ci o responsabilitate. Avem nevoie de parlamentari gata sa raspunda pentru faptele lor. Astfel, de legislatori pot fi cei care cunosc legile si cuvantul lui Dumnezeu", a spus Gavrilov.

La conferinta de lansare au mai fost reprezentanti ai asociatiilor „Viitor impreuna", „Izvorul Moldovei", „Alianta psihoterapeutilor din Moldova", „Federatia euro taekwondo din Moldova".Organizatorii sustin ca noul congres include in total 35 de asociatii obstesti, inclusiv din Gagauzia si din Transnistria. Desi au scopuri asemanatoare cu cele ale Coalitiei civice pentru alegeri libere si corecte (Coalitia 2009), care s-a lansat in noiembrie 2008, Congresul societatii civile nu planifica sa se alature coalitiei pe motiv ca aceasta, potrivit lor, nu se manifesta suficient de energic. Potrivit membrilor congresului, toate actiune vor fi finantate din surse proprii.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Igor, 14 ianuarie 2009, 08:23
Este foarte interesant, ca toti acesti "moderatori" de candidati sunt de etnie rusa, si, cred, nu s-au intrunit fara voia tatucai Voronin. Caci, in cazul, cand sunt arestati la Chisinau tineri romani, batrani romani, nemaivorbind de "furtul bradului de Craciun", atunci este clar, ca aceasta "diaspora" s-a intrunit, daca nu din ordinul presedintelui statului, apoi cu autorizatia lui numaidecat. Odata ce nu ii merge tatucai cu "dosarele" politicienilor, caci se face de rasul curcilor in fata europenilor, a decis sa puna in aplicare, pe langa artileria grea - mass-media controlata in exclusivitate de comunisti, si niste prastii cu pietre pentru a sfarama testele oponentilor. Acest ghelici, care nici doua cuvinte nu leaga in limba acestui stat, cu suportul antiromanilor comunisti si al Kremlinului, este de fapt inca o unealta aiurita a alolingvilor, care duc la pierzanie aceeasta bucata de pamant, caci tara mi-e scarba sa o numesc...
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T