CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Acordarea ajutorului românesc de 100 mil. euro va fi negociată la 15 februarie

Podul Rădăuţi-Lipcani va fi pus în funcţiune în decurs de zece zile (până la 11 februarie), iar peste două săptămâni la Bucureşti vor demara negocierile pentru acordarea ajutorului nerambursabil de 100 mil. euro.
Moldova Azi, 2 februarie 2010, 11:20
Foto gov.md
Foto gov.md

Despre aceasta au convenit, luni, 1 februarie, premierul Vlad Filat şi preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei convorbiri telefonice.

Ajutorul în valoare de 100 mil. euro va fi acordat de către partea română pentru finanţarea proiectelor de infrastructură în Republica Moldova. Mijloacele financiare vor fi acordate în următorii patru ani, în tranşe egale a câte 25 mln. de euro anual.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului moldovean, Vlad Filat şi Traian Băsescu şi-au reiterat poziţia privind necesitatea interconectării reţelelor de gaze şi energie electrică ale celor două ţări în viitorul apropiat.

Cei doi oficiali au pledat pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor de colaborare între cele două ţări.

În seara zilei de luni, premierul Vlad Filat a avut o convorbire telefonică şi cu omologul său român Emil Boc.

Cei doi premieri au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor dintre cele două ţări, au discutat despre mersul implementării înţelegerilor la care s-a ajuns anterior şi s-au referit la acţiunile ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

Printre acestea se numără punerea în funcţiune a podului Rădăuţi-Lipcani, aspecte legate de asistenţa română pentru Republica Moldova etc.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T