CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Igor Boţan: Probabilitatea prăbuşirii proiectul AIE de modificare a Constituţiei este mare

Adoptarea unei noi Constituţii în urma unui referendum va necesita foarte mult timp. De această părere este analistul Igor Boţan, directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă „ADEPT".
Info-Prim Neo, 11 martie 2010, 15:01

 „Dacă acest proiect va reuşi, toată lumea ar trebui să-l considere pe Mihai Ghimpu un geniu al politicii moldoveneşti şi lider adevărat al Alianţei pentru Integrare Europeană, fiindcă a avut capacitatea să-şi impună propria voinţă politică celorlalţi lideri, iar dacă acest proiect nu va reuşi, responsabilitatea pentru eşec o vor purta toţi patru (preşedinţii partidelor din alianţă -n.r.)", a spus Igor Boţan, citat de Info-Prim Neo.

Potrivit lui Boţan, probabilitatea realizării acestui proiect este de 50/50. „Cred că este foarte mare probabilitatea că acest proiect se va prăbuşi din lipsă de timp, pentru că este inimaginabil ca, timp de trei luni (potrivit AIE, referendumul trebuie organizat până la 16 iunie -n.r.), să fie elaborat un text, ca apoi să fie supus dezbaterilor şi acceptat de toţi cei din coaliţie", a menţionat analistul.

Directorul „ADEPT" propune să fie creată o comisie de conciliere a punctelor de vedere a celor patru lideri din AIE. „Situaţia este atât de complicată că la această etapă putem spune doar un singur lucru: viaţa în Republica Moldova este veselă, rămâne ca guvernaţii să asigure populaţia şi cu pâine, nu doar cu spectacole", a declarat Igor Boţan. Analistul spune că pentru Republica Moldova cea mai bună soluţie este să se respecte cât se poate de exact principiile statului de drept.

 

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T