ПоискSr
25 января 2022 г.
Комментарии
Интервью

Георгий Руссу

Заместитель директора Центра по борьбе с экономическими преступлениями и коррупцией

Дела жертв трудового трафика «маринуют» в судебных инстанциях

Centrul de Investigatii Jurnalistice (CIN)

Одно из самых громких дел, возбужденных по факту торговли людьми в 2009 году, все еще в процессе рассмотрения в первой инстанции и нет никаких признаков того, что приговор будет вынесен в скором будущем.

Фотография недели
80_4dff5b0def856
80_4dff5b14244d9
125_4dff5b08de461

Флэш-моб "+1 голос" для мобилизации избирателей © Moldova Azi

Olia Ţira nu s-a făcut de râs, iar asta contează!

26 мая 2010 г., 14:50

 

Am ascultat-o pe Olia Ţira. Nu sunt exaltat, dar nici deranjat de prestaţia moldovenilor de pe scena de la Oslo. Spun aşa probabil şi din faptul că nu prea m-a interesat în acest an Eurovizionul. De pildă, în 2009 aveam şi un preferat. Am urmărit din timp ce piese vor participa - mi-a plăcut Rybak. Anul acesta, în afară de România, Moldova şi poate Rusia, habar nu am cine participă.

 

Să revenim la oile noastre: băieţii de la "Sun nu ştiu cum" şi Olia. Ziceam, o prestaţie onorabilă. De altfel, citeam în metrou un articol din "Adevărul" unde se zicea că unii cunoscători ai concursului spun că în această seară ne aşteaptă o semifinală cam "apă de ploaie". În plus, spunea autorul, cică Moldova ar fi favorită. Opa! Ca să citez cântecul grecilor. Nu mai spuneţi? Au apărut şi specialiştii în Eurovizion? Ca în orice, avem nevoie de experţi, nu? Ei şi aceştia o dau ca favorită pe Moldova. M-a gâdilit un pic la amorul propriu, dar tremurul plăcut al glandei patriotice a încetat rapid. Da, s-ar putea să treacă Moldova în finală. Aşa şi? Cine este naivul care ar putea crede că cea mai săraca ţărişoară din Europa poate câştiga acest concurs profund geopolitic?

 

Pentru noi este important ca oricine nu pleacă la Eurovizion să nu se facă de râs. Doar cu ce iese Moldova în lume? Din douăzeci în douăzeci de ani cu Piaţa Marii Adunări Naţionale şi din an în an cu aceşti cântăreţi la Eurovizion. Fotbalul nu ne ajută, economia la fel. Barem cu ei să nu ne facem de râs. Din punctul acesta de vedere îi pot zice Olei, sau Oliei şi băieţilor de la "Sun nu ştiu cum" un BRAVO mare! Aştept să treacă în finală, să facă o treabă bună şi acolo.

 

Cât de noi, oameni buni. Să nu ne îmbătăm cu "apă de ploaie". Să ne vedem lungul nasului. Să nu mai credem în tot felul de topuri făcute pe site-uri obscure: "ve ve ve, ce top să mai fac, punct com", în care Moldova va câştiga sigur. Doar au votat toţi cei trei vizitatori ai site-ului.

(sursa www.cojocari.ro)


Мнения читателей
Последние коментарии:
Нет комментариев.
Авторизируйтесь чтобы иметь возможность комментировать.
T