ПоискSr
25 января 2022 г.
Комментарии
Интервью

Георгий Руссу

Заместитель директора Центра по борьбе с экономическими преступлениями и коррупцией

Дела жертв трудового трафика «маринуют» в судебных инстанциях

Centrul de Investigatii Jurnalistice (CIN)

Одно из самых громких дел, возбужденных по факту торговли людьми в 2009 году, все еще в процессе рассмотрения в первой инстанции и нет никаких признаков того, что приговор будет вынесен в скором будущем.

Фотография недели
80_4dff5b0def856
80_4dff5b14244d9
125_4dff5b08de461

Флэш-моб "+1 голос" для мобилизации избирателей © Moldova Azi

Moldova a jignit Rusia indirect, iar Moscova a insultat Moldova public

8 июля 2010 г., 13:17

Ştiţi deja, Chişinăul a jignit Moscova printr-un decret, iar Moscova jigneşte Chişinăul spunând că vinul moldovenesc este bun pentru a vopsi gardurile. Trebuie să nuanţez, însă, ofensa adusă Rusiei. Ideea este că Moscova s-a simţit insultată, ci nu moldovenii au jignit-o. Nici nu şi-ar permite vreodată. Doamne fereşte! Moldovenii ar face pe ei. Totuşi, de ce să se supere Rusia? Moldova spune că a fost ocupată de Uniunea Sovietică de prin ‘90. Ce e nou în asta? Păi, a elibera nu înseamnă a subjuga. Ruşii trebuiau să lupte cu nemţii, apoi să se întoarcă acasă - nu să pună cizma în prag şi să rămână pentru aproape 60 de ani.

 

Aşadar, micuţul stat Moldova a jignit interesele megalomane ale Rusiei indirect - a spus un adevăr istoric. În replică, oficialii de la Moscova au ofensat Chişinăul direct, fără scrupule şi cât se poate de urât. Desigur, vorbesc despre declaraţiile ce ţin de vin. Onişcenko, acel personaj de poveste care apare din neant pentru a-şi pune pieptul osos în apărarea drepturilor consumatorilor, este un nesimţit, un rău intenţionat şi s-a discreditat într-atâta, încât nu are petec curat pe costumul lui de mafiot.

 

Nu suntem naivi şi înţelegem că scandalul vinului între Moldova şi Rusia este doar o răzbunare. Onişcenko spune că îi apără pe consumatori care s-ar putea îmbolnăvi bând vin moldovenesc, dar evită să vorbească despre zecile de mii de ruşi care mor sau se îmbolnăvesc în fiecare an pentru că beau vodcă extrem de proastă. Ce să le faci ruşilor? Nu ai ce. Sunt mari, au gaz, benzină şi o armată în Moldova. Sunt atât de mari încât ne-ar strivi ca pe o muscă. Se pun cu noi doar pentru a arăta că nu merită înfruntaţi, chiar şi de un adevăr istoric.

 

Citeam zilele acestea pe net un comentariu. Cineva spunea că trebuie de fapt să-i mulţumim lui Onişcenko. Ne obligă să căutăm noi pieţe, să ne extindem în zone noi. Este greşit să renunţăm la piaţa rusească. Am văzut asta în economia din România, care acum ar dori să revină în Rusia cu diferite produse, dar îi este extrem de greu pentru că trebuie să o recucerească. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii nu cred că este bine să renunţăm la adevărul istoric: trebuie să găsim o cale de mijloc. Să lăsăm decretul la locul lui. Doar Onişcenko, pardon, câinii latră, iar caravana trece.

( sursa: www.cojocari.ro )


Мнения читателей
Последние коментарии:
Нет комментариев.
Авторизируйтесь чтобы иметь возможность комментировать.
T