ПоискSr
25 января 2022 г.
Комментарии
Интервью

Георгий Руссу

Заместитель директора Центра по борьбе с экономическими преступлениями и коррупцией

Дела жертв трудового трафика «маринуют» в судебных инстанциях

Centrul de Investigatii Jurnalistice (CIN)

Одно из самых громких дел, возбужденных по факту торговли людьми в 2009 году, все еще в процессе рассмотрения в первой инстанции и нет никаких признаков того, что приговор будет вынесен в скором будущем.

Фотография недели
80_4dff5b0def856
80_4dff5b14244d9
125_4dff5b08de461

Флэш-моб "+1 голос" для мобилизации избирателей © Moldova Azi

Moldova sinistraţilor

13 июля 2010 г., 23:54

“Lăsaţi sinistraţii să vină la mine!” He-he-he! Politicienii au şi început pelerinajul. “Să mergem la popor, mai bine zis - să mergem la sinistrat. Să ne apropiem de nevoile lui.” Orice sinistrat este mai mult decât un posibil vot. Fiecare nefericit lovit de ape pe care îl ajutăm este aducător de imagine, deci de mai multe voturi.

 

Zilele acestea Moldova a ajuns să fie o ţară în care nu este chiar atât de rău să fii sinistrat. Aţi văzut pe cineva la televizor la care să vină ditamai preşedintele şi: “ptiu! O sută, două sute, trei sute … o mie de lei, să-i stăpâniţi sănătoşi”? Eu nu.

 

Linişte! Chiar în aceste momente o idee genială mi-a bătut la uşa creierului. Ţoc, ţoc. “Cine e?” “O idee geniala.” “Intră.” Deci, ideea este să declarăm Republica Moldova ţară sinistrată. Nici nu ar fi foarte greu. Avem drumuri bombardate, avem copii părăsiţi de părinţi, avem muritori de foame, avem case gata să cadă, avem deznădejde, avem sărăcie! Toate ingredientele pentru o zonă sinistrată. Sunteţi de acord? Perfect. Deci, Moldova este o ţară sinistrată.

 

Numai aşa scapă Moldova de criză, de nevoi, de sărăcie. De ce? Păi, o să înceapă să roiască politicienii cu bani pe la porţile oamenilor: “Sânguri eşti sinistrat?”. “Da, intră, dar ce-mi dai?”. “O mie de lei”. “Ieşi, bre. A mai fost unu deja cu o mie de lei. Da’ tu nu ai niciun pic de ruşine? Tu vii la un sinistrat ca mine cu hârtiile acestea? Huo!”

 

De altfel, susţin cu ardoare noua ideea a premierului Filat. La sinistraţi să se meargă organizat şi anunţat. Adică, să faceţi programare, stimabili politicieni. Nu aşa, toţi odată, iar a doua zi nimic. În plus, trebuie să fiţi cu vestele de la partid pe voi. Să ştie lumea: astăzi au venit comuniştii. Ăştia ne-au adus grecikă, pelimeni, caloşi şi cârnaţi de o rublă. E criză. Ieri au fost verzii, pardon, PLDM-iştii şi ne-au adus verdeaţă, bani adică. Mai sărman, Ghimpu, ne-a adus lei… româneşti, căci nu a reuşit să-i schimbe. Lupu a venit cu canistre de vin şi vodkă. Ce veselie a fost în sat! A doua zi a venit doamna Pavlicenco. Să-i dea Dumnezeu sănătate. Ne-a adus castraveţi muraţi. Eh, ne-am dres şi ne-am simţit extraordinar.

 

Acestea fiind spuse, îţi urez, dragă Moldovioară, viituri cât mai uşoare!

(sursa www.cojocari.ro )


Мнения читателей
Последние коментарии:
Нет комментариев.
Авторизируйтесь чтобы иметь возможность комментировать.
T